[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

 

Usein kysyttyä laitevuokrauksesta


Miten vuokra-aika lasketaan?

Vuokraa peritään aina alkavalta vuorokaudelta. Jos vuokraus alkaa kello 12, laitteet tulee palauttaa puoleenpäivään mennessä, jos haluaa välttyä ylimääräiseltä vuorokaudelta. Laitteiden palauttaminen sovittua aiemmin ei alenna vuokraa.

Voiko laitteet noutaa tai palauttaa viikonloppuna? Ja mihin aikaan?

Kyllä voi! Toimistolla ei ole aukioloaikoja, mutta ei toisaalta myöskään päivystystä, joten tapaamiset hoidetaan kalenteriin merkittyinä aikoina. Noudot ja palautukset sovitaan pääsääntöisesti klo 10:n ja 22:n välille. On tietenkin ymmärrettävää, että joskus kello hivenen edistää tai jätättää, mutta lähtökohtana ovat täsmälliset nouto- ja palautusajat.

Itsepalveluna vuokraus on erityisen edullista. Mutta osaanko minä?!!

Laitteistojen kompaktiuteen ja käytettävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Useimmilla vuokraajilla ei ole aiempaa kokemusta esimerkiksi PA-laitteista. Luovutuksen yhteydessä käydään yhdessä havainnollisesti läpi asentaminen, käyttö, purkaminen ja kuljettaminen. Tähän mennessä kaikki ovat saaneet laitteet käyttökuntoon.

Kauanko äänentoiston asentamiseen pitää varata aikaa?

Jos asennuspaikka on ongelmaton, kokematonkin käyttäjä asentaa äänentoiston 20–30 minuutissa. Joskus tarvitaan enemmän aikaa, kun pähkäillään, että miten ne laitteet tilaan oikein sijoittaisi. Jos mahdollista, ei kannata jättää asennusta viime tippaan.

Miten laitteet saa kuljetettua?

Äänentoistopaketille paras paikka on henkilöauton takapenkki – kaiuttimet istuimelle ja kaiutintelineet jalkatilaan. Ainoa haasteellinen kuljetettava on kannettava valkokangas, sillä sen pituus on 219 cm. Senkin saa yleensä mahtumaan, kun kaataa takapenkit (varmista etukäteen). Mitä isompi auto, sitä suurempi on laitteiden vaurioitumisen riski. Pakettiautossa edellytetään laitteiden huolellista kiinnittämistä.

Mikä äänentoistopaketti minun kannattaisi varata?

Tarvittava teho riippuu

- tarpeesta (vähiten puheeseen; kohtalaisesti satunnaiseen tai akustiseen musiikkiin; eniten bändille, biletykseen, isolle yleisölle ja ulkokäyttöön)
- odotuksista
- yleisömäärästä
- tilasta (koko, muoto, akustiikka, taustahäly)
- odotuksista
- joskus myös ominaisuuksista, kuten mikserin kanavamäärästä.

Laitteet on tarkoitettu sisäkäyttöön, ja ne tulee suojata sekä kylmyydeltä että kosteudelta. Kuivalla kelillä keväästä syksyyn (> +8°C) käyttö ulkona on kyllä mahdollista. Huomaathan, että ulkona tarvitaan kuitenkin aivan eri tavalla tehoa kuin sisällä!

Jos ajatellaan tilaisuutta, joissa pääpaino on puheissa eikä musiikki ei vaadi äänentoistolta paljon (esim. taustamusiikki, akustinen trubaduuri, häävalssi, videot), yleisömäärät voisivat hyvissä olosuhteissa olla suunnilleen:
M = alle 120
L = 100–400.

Suosittu ratkaisu on täydentää M-paketteja subwooferilla, jolloin bassotoisto jykevöityy esimerkiksi tanssilattialla. Ja kyllä sitä varataan L-paketinkin kaveriksi.

Paketteja on käsitelty myös tässä videossa. Pakettien sisällöt ovat eläneet hieman, joten tarkistathan kokoonpanon tämän sivun tiedoista.

Mihin käyttöön led-valot sopivat?

Parhaimmillaan spotit ovat tuomassa tunnelmaa juhlapaikalle. Niillä saa esimerkiksi upeat valokiilat hiipimään pitkin vaaleaa seinää, pylvästä tai kattoa. Niillä voi myös korostaa haluttuja kohteita, kuten vaikkapa hienoja esineitä, pintoja, nimikylttejä tai yksityiskohtia. Mitä hämärämpi huone, sitä näyttävämpiä valot ovat – aurinkoisena kesäpäivänä niistä on iloa terassilla vasta illan myötä. Led-valot saa myös välkkymään strobona sekä väreissä halutulla rytmillä tai musiikin tahtiin. Led-valaisin ei juuri kuumene, ja se toimii hyvin myös viileissä olosuhteissa. Kosteissa oloissa valoja ei saa käyttää. Värivalikoima on laaja (RGBA). Led-spotit on varustettu verkkovirtaliitännällä sekä akuilla, joiden pitäisi kestää useita tunteja. Katso esimerkkikuvat!


Mitä eroa videotykeillä on?

BenQ ja Optoman ultralähiprojektorin resoluutio on Full-HD ja valovoima hyvä. Optoman miniprojektorissa on pienempi resoluutio ja valovoima, eikä siinä ole zoomia (ts. kuvan koko riippuu heijastusetäisyydestä). Toisaalta miniprojektori on hämmästyttävän pieni ja kevyt. Led-tekniikkaan perustuva projektori kuluttaa myös vähemmän virtaa eikä juuri lämpene. Miniprojektoriin saa mukaan sijoittelua helpottavan kamerajalustan. BenQ on hinta-laatusuhteeltaan mainio perusprojektori. Optoman ultralähiprojektori taas on vahvimmillaan silloin, kun halutaan heijastaa kuva lähietäisyydeltä voimakkaasti ylöspäin (100" kuva noin puolen metrin etäisyydeltä). Sillä saat loihdittua vaikkapa elävän kuvaseinän messuille, kun etäisyys ei riitä tavanomaiselle projektorille ja toisaalta joku tuppaa aina olemaan kuvan tiellä.


Saako äänentoistoihin kytkettyä tietokoneen tai älypuhelimen?

Kyllä vaan onnistuu, kunhan liitännät ovat hallussa. Äänentoistojärjestelmä ei välitä siitä, mikä sen analoginen äänilähde on. Yleensä niin tietokoneessa kuin älypuhelimessakin on ulostuloliitäntänä 3,5 mm:n yhdistetty kuuloke- ja linjaulostulo. Mikserin päässä liitäntävaihtoehdot ovat RCA ja 6,3 mm plugi. Yleisin piuha laitteiden väliin on 3,5 mm uros + 2 x RCA uros. Jos sinulla ei ole kaapelia etkä halua lähteä sitä metsästämään, sen voi myös ostaa meiltä hintaan 8,50 euroa (laskutus samalla laskulla äänentoiston kanssa).


Kuinka valoisissa olosuhteissa videoprojektorien kuva näkyy?

Jos valaistusolosuhteet ovat haastavat, kannattaa valita BenQ tai Optoman ultralähiprojektori. Ne ovat valovoimaltaan hyviä kuluttajasarjan laitteita. Selvästi valovoimaisempiakin varmasti löytyy, mutta hintalappukin on sitten usein toinen. Sen nyt voi sanoa, että aurinkoisena päivänä valkoisessa teltassa ollaan ainakin aivan äärirajoilla. Sisätiloissa pärjää hyvin, ellei nyt kirkas päivänvalo tule suoraan valkokankaalle. Sijoittelulla ja laitteen asetuksilla voi vaikuttaa lopputulokseen. Miniprojektori toimii hyvin tilassa, joka ei ole kovin valoisa.


Miten vuokra maksetaan?

Ellei poikkeuksellisesti toisin sovita, vuokraus laskutetaan sähköpostilaskulla siten, että laskun eräpäivä on 14 päivää varauksesta, mutta kuitenkin viimeistään kolme pankkipäivää ennen vuokrauksen alkua. Kiireellinen vuokrauskin saadaan yleensä tarvittaessa järjestymään, vaikka käteiskassaa ei olekaan.


Miten varaus hoituu ja mitä tietoja siihen tarvitaan?

Käytä tämän sivuston chattia tai ota yhteyttä perinteiseen tapaan. Myös WhatsApp toimii hyvin. Vahvistamme varauksen sähköpostitse (viestistä löytyvät muun muassa lasku, vuokraehdot ja ajo-ohjeet). Tietoina tarvitaan 1) haluttu laitekokoonpano, 2) toiveet nouto- ja palautusajasta (tai asennus- ja purkuaikataulusta), 3) yhteyshenkilön nimi, 4) sähköpostiosoite, 5) matkapuhelinnumero ja 6) yhteisöasiakkaan laskutusosoite.

Web design & all rights reserved: Pieni viestintätoimisto Tampere oy