Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Usein kysyttyä laitevuokrauksesta


Miten vuokra-aika lasketaan?

Vuokraa peritään aina alkavalta vuorokaudelta. Jos vuokraus alkaa kello 12, laitteet tulee palauttaa puoleenpäivään mennessä, jos haluaa välttyä ylimääräiseltä vuorokaudelta. Yleisimpien laitekokoonpanojen vuokran laskemiseen (ja varaamiseenkin) voi käyttää myös palvelulomaketta. Laitteiden palauttaminen sovittua aiemmin ei alenna vuokraa.

Voiko laitteet noutaa tai palauttaa viikonloppuna?

Kyllä voi! Toimistolla ei ole aukioloaikoja, mutta ei toisaalta myöskään päivystystä, joten tapaamiset hoidetaan kalenteriin merkittyinä aikoina. On tietenkin ymmärrettävää, että joskus kello hivenen edistää tai jätättää, mutta lähtökohtana ovat tarkat nouto- ja palautusajat.

Itsepalveluna vuokraus on erityisen edullista. Mutta osaanko minä?!!

Laitteistojen kompaktiuteen ja käytettävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Useimmilla vuokraajilla ei ole aiempaa kokemusta esimerkiksi PA-laitteista. Luovutuksen yhteydessä käydään yhdessä havainnollisesti läpi asentaminen, käyttö, purkaminen ja kuljettaminen. Tähän mennessä kaikki ovat saaneet laitteet käyttökuntoon.

Kauanko äänentoiston asentamiseen pitää varata aikaa?

Jos asennuspaikka on ongelmaton, kokematonkin käyttäjä asentaa äänentoiston 15–30 minuutissa. Joskus tarvitaan enemmän aikaa, kun pähkäillään, että miten ne laitteet tilaan oikein sijoittaisi. Jos mahdollista, ei kannata jättää asennusta viime tippaan.

Miten laitteet saa kuljetettua?

Äänentoistopaketille paras paikka on henkilöauton takapenkki – kaiuttimet istuimelle ja kaiutintelineet jalkatilaan. Ainoa haasteellinen kuljetettava on kannettava valkokangas, sillä sen pituus on 219 cm. Senkin saa yleensä mahtumaan, kun kaataa takapenkit (varmista etukäteen). Mitä isompi auto, sitä suurempi on laitteiden vaurioitumisen riski. Pakettiautossa edellytetään laitteiden huolellista kiinnittämistä.

Mikä äänentoistopaketti minun kannattaisi varata?

S-paketti soveltuu parhaiten puhekäyttöön pienelle porukalle. Toki sieltä musiikkikin ulos tulee, mutta yksi kaiutin ilman kaiutintelinettä ei ole siihen käyttöön kovin hyvä ratkaisu. M1- ja M2-paketit sopivat hyvin niin puheen kuin musiikinkin toistamiseen. M1 (Yamaha Stagepas 300) on äänenlaadultaan hieman parempi, M2:ssa (Behringer EPS500MP3) on muun muassa enemmän tehoa ja USB-tikulta soittava MP3-soitin. Mutta milloin on sitten syytä valita L-paketti (Yamaha Stagepas 600i)? Silloin kun kaivataan astetta järeämpää äänentoistoa – bileet, iso tila, paljon yleisöä, ulkoilma, kilpaileva melu... Selkeimmillään ero on bassotoistossa. Äänentoiston valinnassa on usein kyse tilaisuuden luonteen ohella siitä, mitä PA-paketilta odottaa.


Mihin käyttöön led-valot sopivat?

Parhaimmillaan spotit ovat tuomassa tunnelmaa juhlapaikalle. Niillä saa esimerkiksi upeat valokiilat hiipimään pitkin vaaleaa seinää, pylvästä tai kattoa. Niillä voi myös korostaa haluttuja kohteita, kuten vaikkapa hienoja esineitä, pintoja, nimikylttejä tai yksityiskohtia. Mitä hämärämpi huone, sitä näyttävämpiä valot ovat – aurinkoisena kesäpäivänä niistä on iloa terassilla vasta illan myötä. Led-valot saa myös välkkymään strobona sekä väreissä halutulla rytmillä tai musiikin tahtiin. Led-valaisin ei juuri kuumene, ja se toimii hyvin myös viileissä olosuhteissa. Kosteissa oloissa valoja ei saa käyttää. Värivalikoima on laaja (RGBA). Led-spotit on varustettu verkkovirtaliitännällä sekä akuilla, joiden pitäisi kestää useita tunteja. Katso esimerkkikuvat!


Mitä eroa on Acerin ja Optoman videotykeillä?

Acer on resoluutioltaan Full-HD ja sen valovoima on selvästi suurempi. Se on myös sijoittelultaan Optomaa joustavampi, sillä Optomassa ei ole zoomia (ts. kuvan koko riippuu heijastusetäisyydestä). Toisaalta Optoma on sitten taas todella pieni ja kevyt. Led-tekniikkaan perustuva projektori kuluttaa myös vähemmän virtaa eikä juuri lämpene. Optomaan saa mukaan sijoittelua helpottavan kamerajalustan. Kuvanlaadun suhteen molemmilla on vahvuutensa, joten voittajaa on vaikea valita.


Saako äänentoistoihin kytkettyä tietokoneen tai älypuhelimen?

Kyllä vaan onnistuu, kunhan liitännät ovat hallussa. Äänentoistojärjestelmä ei välitä siitä, mikä sen analoginen äänilähde on. Yleensä niin tietokoneessa kuin älypuhelimessakin on ulostuloliitäntänä 3,5 mm:n yhdistetty kuuloke- ja linjaulostulo. Mikserin päässä liitäntävaihtoehdot ovat RCA ja 6,3 mm plugi. Yleisin piuha laitteiden väliin on 3,5 mm uros + 2 x RCA uros. Jos sinulla ei ole kaapelia etkä halua lähteä sitä metsästämään, sen voi myös ostaa meiltä hintaan 8,50 euroa (laskutus samalla laskulla äänentoiston kanssa).


Kuinka valoisissa olosuhteissa videoprojektorien kuva näkyy?

Jos olosuhteet ovat haastavat, kannattaa valita vaihtoehdoista Acer. Se on valovoimaltaan melko hyvä kuluttajasarjan laite (3000 lumenia ANSI). Selvästi valovoimaisempiakin varmasti löytyy, mutta hintalappukin on sitten usein toinen. Sen nyt voi sanoa, että aurinkoisena päivänä valkoisessa teltassa ollaan ainakin aivan äärirajoilla. Sisätiloissa pärjää hyvin, ellei nyt kirkas päivänvalo tule suoraan valkokankaalle. Sijoittelulla ja laitteen asetuksilla voi vaikuttaa lopputulokseen. Osviittaa saa projektorisivun esimerkkikuvista.


Miten vuokra maksetaan?

Ellei poikkeuksellisesti toisin sovita, vuokraus laskutetaan sähköpostilaskulla siten, että laskun eräpäivä on 14 päivää varauksesta, mutta kuitenkin viimeistään kolme pankkipäivää ennen vuokrauksen alkua. Kiireellinen vuokrauskin saadaan yleensä tarvittaessa järjestymään, vaikka käteiskassaa ei olekaan.


Miten varaus hoituu ja mitä tietoja siihen tarvitaan?

Varata ja tiedustella voi palvelulomakkeella (mukana myös hintalaskuri), tämän sivuston chatin kautta tai ottamalla yhteyttä perinteiseen tapaan. Vahvistamme varauksen sähköpostitse (viestistä löytyvät muun muassa lasku, vuokraehdot ja ajo-ohjeet). Tietoina tarvitaan 1) haluttu laitekokoonpano, 2) toiveet nouto- ja palautusajasta (tai asennus- ja purkuaikataulusta), 3) yhteyshenkilön nimi, 4) sähköpostiosoite, 5) matkapuhelinnumero ja 6) yhteisöasiakkaan laskutusosoite.

© Pieni viestintätoimisto Tampere oy